Bevaringsværdig funkisvilla
Bevaringsværdig funkisvilla (kategori 1.) ca. 500 kvm. + kælder med dobb. garage. Stor have med tilstødende sø.
Tilbage til oprindelig
Velkommen til en præsentation af direktør- & administrationsvillaen ved L.P. Weidemanns tidl. Bindegarnsfabrik i den nordlige udkant af Rudkøbing. 

Kort forinden den gamle fabriks brand d. 23. april 1936, havde LPW ladet opføre en ny villa i Nørregade. Villaen var opført i funkis-stil, og da man efter branden besluttede at opføre en ny fabrik i Peløkke udenfor byen, byggede man i tilknytning til den nye fabrik en administrationsbygning med værkførerlejlighed på 1. salen (nuværende nordfløj). Den nye bygning blev opført i samme stil som villaen i Nørregade. Allerede året efter besluttede LPW at opføre en større privatbolig i tilknytning til administrationsbygningen på Peløkkevej.  Da LPW og Nicoline efter færdiggørelsen af villaen flyttede til Peløkke, valgte de for en periode at udleje villaen i Nørregade, og solgte den sidenhen.      

Villaen der er opført i 30érnes funkis-stil, er kategoriseret bevaringsværdig og har indgået i det man sidenhen har kaldt et større lokalhistorisk fabrikskompleks, hvoraf de fleste af fabrikkens produktions- og lagerhaller er revet ned primo 2009.  Arealerne herfra indgår bl.a. i et kommende (for villaen ugenert) et-plans andelsboligprojekt med rekreative arealer.

Direktørboligen er sammenbygget med vinkelfløj hvori der tidligere var kontor/administrations lokaler samt værkfører-lejlighed.  Denne fløj rummer nu 2 nyrenoverede lejligheder med seperat indgang "under løven". 

Der er nye vinduer og døre i hele ejendommen.  De originale vinduer og døre var med enkeltlags-glas i jernrammer, men blev i 70érne udskiftet med plastvinduer med termoglas.  Da disse vinduer efterhånden var slidt ned, og ikke just nogen pryd for ejendommen, er de nu udskiftet med nye træ/alu med super-lavenergi termoglas.  De nye vinduer har en inddeling svarende til originale, og huset er dermed tilbage til det nærmeste vi rimeligvis kan komme det originale.
 
Ejendommen der har et samlet boligareal på ca. 500 kvm plus kælder, ligger ca. 300 m. fra vandet, har kig til Langelandsbroen og er omgivet af marker, frugtplantager og kolonihaver.

Kørselsafstand til Odense: ca. 60 km (35 min) ad A9 Svendborgmotorvejen.

Ejendommen ejes idag af Bech Holding ApS og alle 3 boliglejemål er udlejet.

Løven

L.P. Weidemann anskaffede engang en løve af egetræ. Han fandt den over døren til en beværtning i København og fik den med hjem, hvor den blev placeret som en slags vartegn ved fabrikken i Nørregade.  Da fabrikken brændte fik en brandmand til opgave kun at redde løven hvilket lykkedes.  Da den nye fabrik skulle opføres, fik arkitekten besked på at løven skulle have en markant placering som fabrikkens vartegn over døren til kontoret.  Der har den nu ligget og skuet over Peløkkevej i mere end 70 år, og selvom den ligger relativt beskyttet, trængte den efterhånden til en kærlig hånd.   I forbindelse med sin efteruddannelse indenfor restaurering/konservering, tilbød maler Laila Stenhuus (Peløkkevej), i 2010 at restaurere løven, og resultatet er helt enestående, da den nu fremtræder i sin oprindelige skikkelse. Flere lokale borgere efterlyste løven i de mdr. den var på værksted, men d. 3. juli 2010 forestod en af husets lejere en festlig indvielse af resultatet, da det selvfølgelig skulle markeres at løven atter er hjemme på "Løvenborg".  Nu mangler den blot det stykke splejsede tovværk der oprindelig hang i krogen ved næsen, men det er på vej.

Se fotos fra afsløring af løven i "Villa galleri"